Снимка: Pexels Футболистите на Лудогорец постигнаха втора поредна победа в първенството, след

...
Снимка: Pexels Футболистите на Лудогорец постигнаха втора поредна победа в първенството, след
Коментари Харесай

Лудогорец с убедителна победа преди мача с Олимпиакос

Снимка: Pexels 

Футболистите на Лудогорец реализираха втора поредна победа в шампионата, откакто на своя " Хювефарма Арена " надиграха отбора на ЦСКА 1948 с 3:0. Головете означиха Текпетей в 45-ата минута, Ротариу в 65-ата и Ману в 73-ата минута, предава БНР.

Шампионите от Лудогорец започнаха мача по-активно, само че офанзивите им не донесоха съществени рискове пред вратата на столичани. В няколкото центрирания към наказателното поле, вратарят на ЦСКА 1948 Наумов се намеси добре и съумя да надиграе нападателите на разградския отбор. За отбелязване е, че на един от най-опасните играчи на домакините в предни позиции Кирил Десподов бе дадена отмора, а дружно с него измежду запасите останаха вратарят Кахлина и Антон Недялков.

Столичани пробваха да отвърнат най-вече с контраатаки, само че при една от тях Галин Иванов стреля неопределено в навън. Домакините пробваха най-вече посредством Вандерсон и Чибота, които донесоха множеството напрежение пред " алената " врата, само че съвсем до края на полувремето не съумяха да завладяват вратата на Наумов. В самия край Наумов получи травма в главата след прикосновение със съперников състезател и трябваше да напусне, като това удължи доста продължението на първата част. На мястото на Наумов влезе аварийния вратар Тодоров, който не бе разгрял добре и още при първата офанзива към него позволи гол - в 45-ата минута Текпетей получи центриране в наказателното поле и от привидно безобидна обстановка, нанесе прелестен прехвърлящ удар в глава - 1:0.

През второто полувреме съотношението на силите на игралното поле не се промени. Лудогорец продължи да диктува събитията на терена, да владее повече топката и да комбинира добре в предни позиции, с помощта на обстоятелството, че си обезпечи преимущество в средата на терена. Атаките към вратата на ЦСКА 1948 не спираха, и макар че наставникът на първенците Валдас Дамбраускас даде отмора на още съществени състезатели в предни позиции - бяха заменени и Текпетей и Вандерсон, Лудогорец стигна до втори гол. В 65-ата минута резервата Дорин Ротариу получи дълго подаване, бранителят на столичани Костадин Илиев изпусна нападателя, който с удар от наказателното поле вкара за 2:0. Този резултат не удовлетвори играчите на домакините, които единствено 8 минути по-късно направиха резултата типичен - прострелно подаване по земя м наказателното поле откри Ману непокрит в наказателното поле и той нямаше по какъв начин да сбърка - 3:0. Под проливния дъжд, завалял през втората част, двата отбора не съумяха да създадат нищо забавно до края, откакто и теренът към този момент не бе в най-хубавото си положение - краен резултат 3:0.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР